Kookcursus

Kookcursus

Sta je graag in de keuken en ben je geïnteresseerd naar de herkomst van een product kijk dan bij de aangeboden kookcursussen. We bieden met enige regelmaat kookcursussen aan. Hieronder staat een aantal van onze aankomende kookcursussen. Bij deze kookcursus sta je zelf in de keuken onder begeleiding van professionele chefs. Na een korte uitleg van de chef of specialist krijg je een eigen taak. Je leert diverse technieken en bereidingswijzen om daarna gezamenlijk aan tafel te gaan voor het diner. De prijs van de kookcursus is afhankelijk van het product dat wordt besproken.

Wil je liever een besloten kookcursus met een groep vrienden of collega’s dan kunnen we ook een kookcursus speciaal voor jullie organiseren. Neem voor meer informatie contact met ons op. Je kan ook kijken of een kookworkshop een optie voor je is (zie tab kookworkshop). Binnen de workshops worden diverse basistechnieken uitgelegd die in meer detail aan bod komen bij de kookcursussen. Denk hierbij aan worst maken, ijs maken of het fileren van gevogelte.

 

Aankomende kookcursussen

 

"VAN VIN TOT GRAAT"

Tijdens de cursus leer je diverse technieken en er wordt stilgestaan bij de verschillende soorten vis en de viswijzer (seizoenen). Je leert hoe je de diverse vissen fileert, schubt en schoonmaakt. Daarnaast behandelen we een aantal verschillende kooktechnieken. Er wordt uiteraard een mooie visbouillon gemaakt en technieken als pocheren in court bouillon en het sous vide bereiden van vis komen aan bod. Ook staan we stil bij de uit Peru overgewaaide ceviche bereidingen. Na het toepassen van verschillende technieken en bereidingswijze zullen er diverse gerechten worden gemaakt om daarna gezamenlijk te dineren.  

De kookcursus start om 17.00 uur. Het diner begint rond 19.30 uur. Kosten zijn € 75,- per persoon (kookcursus inclusief diner en drankjes). Liever alleen komen dineren? Voor € 35,- euro mag je aanschuiven (bijvoorbeeld leuk voor je partner...). 

oktober 2017 - exacte datum volgt

Tijd: 17.00 – 22:00 uur

 

"EEN HALF KALF" 

Tijdens de kookcursus leer je waar wat zit bij een kalf en welke "technische delen" er zijn. Waar zit nou de kalfsoester en waar wordt het gehakt van gemaakt? Welk gedeelte wordt gebruikt voor de Osso Buco? Na het uitbenen en verwerken zullen er diverse gerechten worden gemaakt om daarna gezamenlijk te dineren. Denk hierbij aan kalfsvenkelworstjes, vitello tonato of een mooie Osso Bucco.

De kookcursus start om 17.00 uur. Het diner begint rond 19.30 uur. Kosten zijn € 75,- per persoon (kookcursus inclusief diner en drankjes). Liever alleen komen dineren? Voor € 35,- euro mag je aanschuiven (bijvoorbeeld leuk voor je partner...). 

oktober 2017 - exacte datum volgt

Tijd: 17.00 – 22:00 uur

 

GA AAN DE GANG MET GANS

Een gans, een veelzijdig dier dat vroeger veel vaker voorkwam in de keuken dan tegenwoordig. Gans levert mooi divers vlees en is weinig belastend voor de natuur. Maar waar haal je een Gans en wat kan je er mee? Veel mensen zijn verleerd hoe je gevogelte ontbeent, wat je met welk stukje vlees kan doen en hoe je dit moet bereiden. We gaan een aantal ganzen ontbenen en diverse gerechten met ganzenvlees maken. 

november 2017 - exacte datum volgt

 

WILDPLUK WANDELTOCHTEN MET DINER

Ga samen met twee wildplukkers op zoek naar natuurproducten uit Amsterdam Oost. Wat heeft de natuur ons te bieden en wat kunnen we er mee in de keuken. Leer van alles over de wilde kruiden, slasoorten en wildfruit. Maak met de oogst een mooi drie-gangen diner waardoor je gelijk geïnspireerd raakt om de producten te gebruiken.

november 2017 - exacte datum volgt

 

We staan open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen!

Kookles bij Kookstudio54
Kookles