Kookstudio 54 Amsterdam - locatie

Kookstudio 54

Kookstudio 54 is een vernieuwende kookstudio in Amsterdam Oost aan de rand van het centrum. Wij geven kookcursussen, workshops en private diners voor groepen van 10-40 personen. Ook kan de kookstudio worden gebruikt voor (aangeklede) borrels, presentaties of vergaderingen. De ruimte heeft 2 keukens waardoor er flexibel en met veel mensen tegelijk kan worden gewerkt.

De locatie ligt centraal in Amsterdam en is goed te bereiken met openbaar vervoer en auto (en uiteraard met de fiets). De ruimte is sfeervol en groot, met hoge plafonds en grote ramen.

Bij het geven van een kookworkshop of kookcursus gaan wij in eerste instantie uit van het product. Wij houden ervan het het hele product te gebruiken en hier zoveel mogelijk mee toe doen. Wij hechten ook erg aan de leveranciers met wie wij werken en kiezen waar mogelijk voor lokaal en biologisch.

Wie zijn wij?

Het Team

De drijvende krachten achter Kookstudio 54 zijn Marloes en Enno.

Marloes staat op de voorgrond in de kookstudio. Zij neemt een groot deel van de begeleiding van de kookworkshops voor haar rekening en is verantwoordelijk voor de organisatie. Marloes is gespecialiseerd in moderne kunst, is getraind in goed te kijken en is in staat leiding te geven aan grote groepen. Het koken is haar tweede natuur waarbij het experiment en het proeven het uitgangspunt is. Kwaliteit en de oorsprong van een product staan bij haar hoog in het vaandel. Geen kleine kunstwerkjes maar een kloppend verhaal waarvan de smaak en bereiding je laat verrassen. Haar achtergrond als ondernemer, kunstkenner en belevingsexpert dragen bij aan een unieke ervaring in de kookstudio. Kookboeken leest ze als romans om tijdens het koken haar eigen verhaal te maken.

Enno houdt zich meer op de achtergrond bezig met de kookstudio en focust zich met name op de strategie en marketing van de kookstudio. Zijn liefde voor antieke koperen pannen is terug te zien in de kookstudio.

Chefs

We werken met diverse chefs en zetten afhankelijk van de grootte van de groep meerdere mensen in om voor u en uw gezelschap een heerlijke, gezellige en leerzame avond te verzorgen met een prachtige kookworkshop, kookcursus of diner. We gaan in gesprek over de wensen van de avond en werken het liefst met een op maat gemaakt menu dat past binnen het seizoen.

Kookstudio 54 Amsterdam - Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze leveranciers

Vis

Onze vis leverancier is Jan Woord uit Urk, voor de beste neus voor vis moet je bij Jan zijn, naast leverancier van top horeca zaken levert hij ook elke maandag de vis voor Buurvissen. Check de site van Buurvissen en krijg ook elke maandag verse vis van Jan! 
 
Kip
Uit de Fruittuin van West komen de lekkerste kippen. Vrijer zijn ze niet te krijgen.  Een van de signature dishes op het menu van Kookstudio 54 is kip in deeg. Een perfecte manier om deze (h)eerlijke kip klaar te maken.
 
Groente
Groente halen we zoveel mogelijk bij de boer zelf. Wist je bijvoorbeeld dat je in west naast de Fruittuinen ook je eigen groente kan plukken? Hoe leuk is dat! Is er te weinig tijd dan struinen we de Dappermarkt af voor de beste groente uit het seizoen. 
 
Kaas
Staat er kaas op het menu van de kookworkshop of private diner dan halen we die bij Kef. Vlakbij Kookstudio 54, in de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost heeft Fromagerie Abraham Kef een vestiging.
 
Wijn
Onze wijnen zoeken we samen uit met Merijn Corsten van Sauter Wijnen, Hij kwam als grote winnaar uit de bus bij onze wijnproeverij voor de huiswijnen. Deze worden geschonken bij de kookworkshop. 
 
Brood
Als we niet ons eigen brood bakken dan halen we het bij Menno. Pure ingrediënten en vakmanschap levert de mooiste en lekkerste broden op.